a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rychlá znojemská omáčka

Použité suroviny

500 g kuřecích prsou,
150 g libových párků,
3 kyselé okurky,
1 cibule,
2 vejce natvrdo uvařené,
1 kostka kuřecího bujónu,
2 lžíce plnotučné hořčice,
dle chuti: sůl a pepř,
1 lžíce hladké mouky,
dle potřeby: olej

Postup

Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli a na ní opečeme maso. Zalijeme 1/2 l vody, osolíme, opepříme, přidáme pokrájené párky, pokrájené okurky, hořčici, bujón a pod pokličkou dusíme 15 minut. V půl hrnku vody rozkvedláme mouku a vlijeme do hrnce. Dodusíme do změknutí masa. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
>