a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Omáčka s brambory, vejci a klobásou

Použité suroviny

2 vejce natvrdo,
3 brambory,
5 nových koření,
1 klobása,
hl. mouka,
sůl,
celý kmín,
smetana,
2 bobkové listy,
chléb

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme je do vody, osolíme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a dáme vařit.
Když máme brambory uvařené, necedíme je, ale zahustíme je moukou rozmíchanou ve vodě. Kdo chce, může místo vody použít mléko.
Uvaříme si zvlášť vejce, která taky nakrájíme na kolečka a přidáme poté do omáčky. Do omáčky přidáme i nakrájenou klobásu. Nakonec omáčku zjemníme smetanou. Podáváme s chlebem.
>