a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rajská omáčka s perníkem

Použité suroviny

1 větší plechovka rajs, protlaku,
1 litr vody,
1 pol.lžíce másla,
3 kuličky Nového koření,
2 lístky Bobkového listu,
3 kuličky Pepře celého,
špetka soli,
půl kostky bujonu,
1 ks-nebo 10 strouhaného perníku-perníčky bez polevy

Postup

Rajský protlak vyklopíme na rozpuštěné máslo, zalijeme půlkou vody, vhodíme veškeré koření, špetku soli a 5 minut povaříme. Dolijeme druhou půlku vody, zahustíme strouhaným či rozdrceným perníkem, vhodíme bujon a 20 minut povaříme. Nakonec procedíme přes síto a můžeme podávat s knedlíkem.
>