a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rajská smetanová omáčka

Použité suroviny

1 l masového vývaru,
1 kysaná smetana,
2 lžíce kečupu,
1 bobkový list,
1 hřebíček,
2 dcl mléka,
1 lžičku cukru,
2 lžíce hladké mouky,
dle potřeby sůl

Postup

Masový vývar dáme vařit s bobkovým listem a s hřebíčkem. V mléce rozmícháme kysanou smetanu, hladkou mouku a kečup. Pak směs nalijeme do vroucího vývaru, přidáme cukr a sůl a vaříme do zhoustnutí - asi 10 min. Omáčku servírujeme s masem a s houskovými knedlíky. Místo kysané smetany a kečupu můžeme použít šlehačku a rajčatový protlak.
>