a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Thajská ostrá omáčka s medem a česnekem

Použité suroviny

2 cervené paprikové lusky
4 cervené feferonky
4 malé cervené chili papricky
4 strouzky cesneku
30 g cerstvého zázvoru
200 g medu
200 ml vinného octa
3 PL sojové omácky
2 PL oleje
2 PL cukru
1 KL soli

Postup

Paprikové lusky, feferonky a chili papricky rozkrájejte, cesnek oloupejte, dejte do robota/mixeru a rozsekejte na ne prílis jemno.
Zázvor oloupejte a palickou na maso jej naklepejte na plocho.
Vsechny ingredience dejte do hrnce a varte ne prílis silným varem az omácka zhoustne.
Z omácky odstrante zázvor a horkou ji plnte do sklenic a uzavrete.
>