a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rajčatová omáčka s noky

Použité suroviny

1 kg vyzrálých rajčat,
2 stroužky česneku,
2 cibule,
2 lžíce olivového oleje,
2 lžičky hladké mouky,
125 ml rajčatové šťávy,
1 svazek jarní cibulky,
sůl,
pepř,
špetka cukru,
1 bal. bramborového těsta v prášku,
80 g slaniny,
2 kostky mražené bylinkové směsi,
troška bazalky na ozdobu

Postup

Spařená rajčat oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Přidáme rajčata, podusíme, poprášíme moukou, zamícháme a podlijeme rajčatovou šťávou, uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni, až se rajčata rozvaří.

Očištěnou a omytou jarní cibulku nadrobno nakrájíme a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a osladíme.

Podle návodu připravíme těsto. Slaninu nakrájíme na kostičky, lehce rozškvaříme a s bylinkami zapracujeme do těsta. Dvěma lžíce vykrajujeme noky a vaříme v osolené vodě asi 8 min. Vyjmeme, dáme okapat a podáváme s omáčkou.

>