a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rajská italská omáčka

Použité suroviny

2 lžíce olivového oleje,
1 cibule,
2 stroužky česneku,
1/2 menšího celeru,
1 karotka,
500g rajčat,
3 dl vývaru,
sůl,
pepř,
muškátový oříšek,
sklenka bílého vína,
2 lžíce bazalky (nebo 2 lžičky sušené bazalky),
1 lžíce rajčatového protlaku

Postup

Na oleji zpěníme cibulku, česnek, nakrájenou zeleninu a podlijeme vývarem. Vložíme nakrájená rajčata a dusíme asi 20 minut. Přidáme koření, víno, drobně nasekanou bazalku a krátce povaříme.

Je to základní italská omáčka k těstovinám. Je-li málo hustá přidáme lžíci rajčatového protlaku.

>