a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Houbovka za korunu

Použité suroviny

1 lžíce slaniny (anglická, tučné od šunky, od kladenské apod.),
hrst sušených hub (ne bo 1,5-2 čerstvých),
sůl,
1 lží ce hladké mouky,
1-3 kostky masoxu,
1 menší stroužek česneku.

Na kapání:
1 vejce,
1-2 lžíce hrubé mouky.

Postup

Slaninu nakrájíme na velmi drobné kostičký a vyškvaříme. Na to nalijeme 1 litr horké vody, přihodíme houby a osolíme. Va říme zhruba 40 minut, až jsou houby měkké. V 1 dl vody roz šleháme hladkou mouku, vlije me do polévky a povaříme zhru ba 5-7 minut.

Nakonec uděláme kapání - v hrnečku vidličkou ušleháme vejce a hrubou mou ku - těstíčko nám kape. Takže je přes vidličku nakapeme do polévky, přidáme rozmačkaný česnek (nemusí být) a ještě 3-4 minuty povaříme.

>