a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Omáčka rajská

Použité suroviny

50 g másla,
2 lžíce oleje,
1 cibule,
2 lžíce hladké mouky,
2 lžíce cukru,
1 bobkový list,
1 špetka tymiánu,
4 zrnka nového koření,
6 kuliček pepře,
1 hřebíček,
1 l vývaru,
1 konzerva rajského protlaku,
dle chuti: sůl

Postup

V hrnci rozehřejeme máslo a olej přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Mícháme a přidáváme mouku, krátce ji osmahneme, přidáme cukr, všechno koření a pořádně promícháme. Zalijeme vývarem z masa nebo masoxu, přidáme protlak, zamícháme a vaříme 15 minut. Dochutíme solí, případně octem, a cukrem. Podáváme s hovězím masem, kynutými knedlíky nebo moučnými noky.
>