a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Černá omáčka

Použité suroviny

3 krajíčky chleba,
2 lžíce pikantní zavařeniny,
1,5 dcl červeného vína,
1dl vody,
citronová šťáva,
bramborový škrob,
cukr,
mletá skořice,
mletý zázvor,
mletý pepř,
sůl,
olej na osmažení chleba

Postup

Na menším množství oleje osmažíme krajíčky chleba. Chléb nesmíme připálit, zhořkl by. Topinky rozlámeme, vložíme do vína a rozvaříme. Pak v omáčce rozpustíme zavařeninu. Ochutíme skořicí, zázvorem, pepřem a solí. Přidáme cukr a podle chuti přikápneme citronovou šťávu. Nakonec omáčku protřeme sítem a zředíme 1 dl vody, necháme přejít varem a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody.. Touto omáčkou přeléváme na talíři vařené maso - hovězí, uzené, slepičí.
>
close