a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Sametová houbová omáčka s okurkou

Použité suroviny

2 hrsti hub sušených,
1 cibule,
trocha polohr. mouky,
smetana,
tuk /sádlo, olej/,
sůl,
pepř,
vegeta,
ocet,
kyselé okurky

Postup

Předem namočíme sušené houby. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na tuku, přidáme namočené houby, sůl, vodu a vaříme cca půl hodiny do měkka. Ve chvíli, kdy jsou houby uvařené, přilijeme vařící vodu, přidáme koření dle chuti. Vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali polohrubou mouku a zavaříme na hustotu omáčky podle našich zvyklostí. Dobře provaříme, podle chuti okyselíme octem. Omáčka by měla být smetanově hladká, voňavá po houbách, já osobně omáčku nakonec přecedím a houby vyhodím, mám ráda právě její sametovost.

Do hotové omáčky vložíme na plátky nakrájené kyselé okurky.

>