a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Jemná omáčka z šafránu

Použité suroviny

4 porce libové uzené krkovičky,
jíška světlá,
šafrán sušený,
česnek,
sůl,
podravka

Postup

Uzené maso uvaříme do měkka. Z vývaru scedíme část, která nám stačí na zvolené množství omáčky. Vývar přivedeme k varu a v tom okamžiku přidáme jíšku, dobře rozvaříme a přidáme šáfrán. Vznikne žlutá omáčka, kterou dochutíme třeným česnekem a osolíme nebo dochutíme ochucovadlem. Nakonec směs přecedíme přes husté síto, aby vznikla krásně hladká.
Uzené maso nakrájíme na plátky a přelité omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
>