a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Česneková svíčková

Použité suroviny

1 kg svíčkové,
1 palička česneku,
1 lžíce olivového oleje,
1/2 skleničky suchého červeného vína,
dle chuti: sůl a pepř

Postup

Svíčkovou očistíme, omyjeme a odstraníme z ní blány. Maso ostrým nožem ponařezáváme a do naříznutí vkládáme polovičku oloupaného stroužku česneku. Zbylý čenesk rozmixujeme spolu s olejem, solí a pepřem, touto směsí pořádně natřeme svíčkovou, zabalíme ji do fólie a odložíme na noc do lednice. Troubu rozehřejeme na 220 stupňů, vložíme do ní maso na pekáči a jak se trochu opeče, tak ji stáhneme na 160 stupňů. Dopečeme za častého polévání vínem a vznikající šťávou, aby maso nevyschlo. Můžeme takto upravenou svíčkovou jíst jak na teplo tak na studeno
>