a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Smetanová omáčka s hráškem a houbami

Použité suroviny

1 konzerva steril. hrášku,
trocha kmínu,
3 lžíce oleje,
1 cibule,
250 g žampiónů,
250 ml smetany na vaření,
sůl

Postup

Cibuli a houby očistíme. Cibuli nasekáme, houby nakrájíme na tenké plátky.
Cibulku osmažíme. Přidáme nakrájené houby a pokud nepustí vodu, trochu je podlijeme. Přidáme sůl a kmín. Změklé houby zalijeme smetanou, necháme zhoustnout a doplníme scezeným hráškem. Smetanovou omáčku s hráškem a houbami dochutíme solí a kmínem, případně jiným kořením. Smetanové omáčku podáváme s bramborem, knedlíkem či chlebem.
>