a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Svíčková z mletého masa

Použité suroviny

500 g ochuceného mletého masa,
2 lžíce koření Divočina,
1 cibule,
2 mrkve,
2 petržele,
1 kostka Knoroxu,
šťáva z 1 citronu,
100 g špeku,
150 ml pochoutkové smetany

Postup

Z mletého masa vytvarujeme bochník a vložíme do suchého plechu. Přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a špek na plátky. Kolem masa rozdrolíme Knorox, přilijeme vodu a přisypeme koření Divočina. Nesolíme! Dáme zakryté péct asi na hodinu při 180 - 200 °C. Po dopečení vyjmeme maso a špek a výpek slejeme do hrnce. Zde všechno rozmixujme a pokud je málo, tak přilejeme vodu a pak i podle potřeby zahustíme záklechtkou, povaříme. Vlijeme smetanu a ještě trochu zašleháme. Přilijeme šťávu z citronu.
>
close