a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Kořeněná rajská omáčka

Použité suroviny

1 menší cibule,
1 lžíce tuku,
1 velký rajčatový protlak,
1 Masox,
vývar z masa (nemusí být),
cukr,
sůl,
kečup,
5 kuliček pepře,
5 kuliček nového koření,
2 hřebíčky,
cca 2 cm celé skořice,
1 bobkový list,
cca 1 lžíci mouky

Postup

Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. Koření zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit asi na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku a posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dcl (půl hrnku) vody a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.
>