a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Boloňská sójová omáčka

Použité suroviny

1 cibule,
1 řapík celeru,
100 g žampiónů malých,
2 mrkve střední,
1 str. česneku,
3 lžíce oliv. oleje,
500 ml vývaru ze zeleniny,
400 g rajčat z konzervy,
75 g sojových granulí,
sůl,
pepř

Postup

Cibuli a celer očistíme a nakrájíme na plátky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka. Cibuli posmažíme na oleji asi 3 minuty, pak přidáme celer, mrkev, žampióny a česnek a smažíme dalších 5 minut. Poté přilijeme vývar, sůl, pepř, rajčata důkladně promícháme, přidáme sójový granulát, znovu zamícháme a dusíme ještě asi 30 minut do zhoustnutí.
>