a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Goetheho jarní divoká zelená omáčka

Použité suroviny

0,25 l mléka,
250 g kysané smetany,
3 vejce natvrdo,
0,1 l panenského olivového oleje,
1/2 šálku sekané petržele,
1/2 šálku sekané pažitky,
1/2 šálku sekané cibulové natě,
1/2 šálku sekaných pampeliškových lístků,
1/2 šálku sekaných šťovýkových lístků,
1/2 šálku sekaných špenátových lístů,
2 lžíce sekané řeřichy,
1/2 lžíce sekaného kopru,
sůl,
pepř,
citrónová sťáva dle chuti

Postup

Vejce nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme, opepříme a osolíme. Pak vsypeme velmi jemně sekané bylinky a za stálého míchání přilíváme olej, smetanu, mléko a další ingredience. Hotovou omáčku necháme odležet v chladu. Servírujme ke grilovanému masu, minutkám apod.
>