a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Vinno-bylinková omáčka

Použité suroviny

2 žloutky,
50 g másla,
1 citrón,
trocha vody,
sůl,
mletý pepř,
1 malá cibule,
1 lžíce kaparů,
1 kyselá okurka,
petrželová nať,
estragon,
1 lžíce vína

Postup

Syrové žloutky s citrónovou šťávou osolíme, opepříme a šleháme nad párou do pěny. Pak zašleháme vlažnou vodu, víno a když je omáčka dostatečně hustá, přidáme jemně nasekanou cibulku, kapary, kyselé okurky, petrželovou nať, estragon. Vše ještě nad párou šleháme a hned podáváme. Omáčka je vhodná k rybám pečeným na roštu, ke smažené zelenině i pečeným masům.
>
close
Ostrov hraček