a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Smetanová hořčicová omáčka s cibulí

Použité suroviny

2 lžíce hl. mouky,
1/2 kostky bujonu,
1 kel. smetany,
1 cibule,
1/2 l vody,
dle potřeby mléko,
pórek,
sůl,
pepř

Postup

Cibuli nakrájíme najemno. Kdo chce, může přidat i pórek.
Na rozehřátý olej dáme zpěnit cibuli a pórek. Přidáme půl kostky hovězího bujónu, podle chuti mletý pepř a sůl a hořčici. Vše krátce osmahneme, podlijeme vodou a přivedeme do varu. Jakmile nám omáčka vaří, přidáme smetanu a ochutíme cukrem a octem. Zdá-li se nám hořčicová omáčka řídká, vlijeme do ní mléko rozšlehané s hladkou moukou.
Hořčicovou omáčku lze podávat jak ke knedlíkům, tak i k opékaným bramborům, třeba s karbanátky.
>